/

72 ώρες στη Μάνη την Άνοιξη και το Πάσχα

33 mins read
Αρεόπολη Μάνης
Αρεόπολη Μάνης

Τι μπορείς να κάνεις το Πάσχα στη Μάνη, πού να φας, πού να μείνεις…

Αλλά ό,τι και να κάνεις το σίγουρο είναι ότι θα περάσεις υπέροχα!

Η Άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να κάνεις εκδρομές και τριήμερα ταξίδια σε κοντινούς και αγαπημένους προορισμούς.

Η Μάνη, για πολλούς, αποτελεί έναν καλοκαιρινό προορισμό μιας και διαθέτει αρκετές παραλίες για μπάνιο.

Ωστόσο, είναι ιδανική για διακοπές όλο το χρόνο, καθώς κάθε εποχή αλλάζει το τοπίο της και σου προσφέρει κάθε φορά κάτι μοναδικό.

Τι μπορείς να κάνεις ένα τριήμερο στη Μάνη την Άνοιξη και το Πάσχα;

Για τα δύο βράδια, χωρίσαμε τη σύντομη εκδρομή ανάμεσα στη Λακωνική Μάνη & τη Μεσσηνιακή.

Ξεκινήσαμε από Αθήνα με προορισμό την Αρεόπολη όπου μείναμε ένα βράδυ στο νέο ξενοδοχείο της περιοχής, Bassa Maina και μετά διανυκτερεύσαμε στην Καρδαμύλη.

To ξενοδοχείο προσφέρεται ιδιαίτερα για χαλάρωση ιδιαίτερα μετά από ένα δύσκολο ταξίδι, ενώ στο εστιατόριο “Crocus” του ξενοδοχείου μπορεί να κλείσει κανείς τη μέρα του απολαμβάνοντας παραδοσιακή πελοποννησιακή κουζίνα υψηλής γαστρονομίας και εκλεκτό κρασί τοπικών παραγωγών.

Αρεόπολη

Πρώτος σταθμός στην εκδρομή μας, η Αρεόπολη. Κάναμε βόλτα μέσα στο ήρεμο κέντρο, με τα καλοδιατηρημένα πυργόσπιτα, τις βυζαντινές πέτρινες εκκλησίες, μιλήσαμε με τους Μανιάτες μόνιμους κατοίκους της περιοχής και ήπιαμε καφέ σε ένα από τα ανοιχτά μαγαζιά της Αρεόπολης μαζί με ντόπιους. Ο καιρός δεν ήταν ηλιόλουστος αλλά είχε λίγο συννεφιά και πού και πού έβρεχε.

Βυζαντινός Ναός στο κέντρο της Αρεόπολης

Πριν φύγουμε, δεν παραλείψαμε να κάνουμε μια στάση στον ξυλόφουρνο της Μηλιάς για φρέσκο παραδοσιακό ζυμωτό και φρεσκοψημένο παραδοσιακό ψωμί από τον γνωστό φούρνο της Μηλιάς. Πήραμε (μόνο) 10 ψωμιά, παραδοσιακά λαλάγγια αλλά και στριφτή τυρόπιτα από τον φούρνο ζεστή – ζεστή.

Στο ξυλόφουρνο της Μηλιάς

Στα πέτρινα στενά της Αρεόπολης

Στα πέτρινα στενά της Αρεόπολης

Καρδαμύλη

Στη συνέχεια, φεύγοντας από Αρεόπολη προς Οίτυλο μαγευτήκαμε από τη διαδρομή προς την Καρδαμύλη. Η διαδρομή είναι μέσα στο βουνό, το οποίο ήταν ανθισμένο με πολλή βλάστηση, περνάς μέσα από ωραία πετρόχτιστα και γραφικά χωριά και μετά από 40 λεπτά διαδρομής με θέα το βουνό και τη θάλασσα φτάνεις στην Καρδαμύλη.

Πριν μπούμε στο χωριό κάναμε μια μικρή παράκαμψη στο σπίτι του Πάτρικ Λη Φέρμορ (γνωστός περιηγητής Φιλέλληνας και συγγραφέας πολλών βιβλίων έχει γράψει και το ομώνυμο βιβλίο Μάνη), μια στάση που αξίζει να κάνεις και να δεις τον εξωτερικού χώρου του συγγραφέα και φιλέλληνα αλλά και να ταξιδέψεις λίγο στη θέα του κήπου του – που είναι μια ανάσα από τη θάλασσα και την παραλία.

Στον κήπου του Πάτρικ Λη Φέρμορ

Στη συνέχεια, μείναμε στη νέα Καρδαμύλη – αρκετά κεντρικά για να μπορούμε να την περπατήσουμε εύκολα, για βράδυ φάγαμε εξαιρετικό φαγητό στην ταβέρνα Διόσκουροι.

Παλαιά Καρδαμύλη & Κάστρο

Το επόμενο πρωί, ξεκινώντας νωρίς περπατήσαμε από ένα μονοπάτι προς την Παλαιά Καρδαμύλη για να δούμε το Κάστρο. Μετά από 10 λεπτά περπάτημα μέσα από παραδοσιακά σπίτια ντόπιων κατοίκων φτάσαμε στο σημείο που ήταν Παλαιά Καρδαμύλη.

Στο μοναπάτι προς τη Παλαιά Καρδαμύλη

Ένα σημείο μέσα σε λόφους με πολλή βλάστηση, μεγάλα – ψηλά δέντρα αλλά και θάμνους και λουλούδια είδαμε την καστροπολιτεία και προχωρήσαμε να βρούμε το Κάστρο.

Το Κάστρο είναι πλέον και το μουσείο της Καρδαμύλης όπου σύντομα σου εξιστορεί την Ιστορία της Μάνης – κυρίως της πολεμικής / βυζαντινής Μάνης.

Στο Κάστρο της Παλαιάς Καρδαμύλης

Γύθειο

Επόμενη στάση πριν γυρίσουμε προς Αθήνα, το αγαπημένο και κλασσικό Γύθειο. Μέχρι την ώρα που φτάσαμε είχε συννεφιά και έβρεχε και δεν μπορούσαμε να πάμε επίσκεψη στο νησάκι του Τζανέτου Γρηγοράκη.

Γύθειο

Κάναμε βόλτα στο λιμανάκι και σε όλη την περιοχή περιμετρικά και κάναμε μια γρήγορη στάση για Τραβηχτή μανιάτικη πίτα με τυρί. Η Τραβηχτή είναι ένα παραδοσιακό μανιάτικο snack που είναι ιδανικό για μεσημέρι ή βράδυ. Εμείς βρήκαμε και φάγαμε τραβηχτή στο ομώνυμο μαγαζί “Η Τραβηχτή” που φτιάχνει μόνο πίτες, χωρίς πολύ λάδι, εξαιρετικά υλικά και τιμές.

Βιολογικό Οινοποιείο Θεοδωρακάκος

Στο δρόμο του γυρισμού κάναμε μια στάση στο Βιολογικό Οινοποιείο Θεοδωρακάκος για μια γρήγορη ξενάγηση στις εγκαταστάσεις.

Μέσα στο Οινοποιείο στο σημείο που γίνονται οι οινογνωσίες

Το βιολογικό κτήμα – οινοποιείο βρίσκεται στο δρόμο Γυθείου – Σπάρτης και είναι επισκέψιμο για οινογνωσία σε επισκέπτες κατόπιν συνεννόησης.

Τα κρασιά που ξεχωρίζουν είναι η Κυδωνίτσα, το Μαυρούδι και το Ροζέ.

Κάποιες Πληροφορίες:
Διαδρομή / Ώρες: Αθήνα – Αρεόπολη: 3 1/2 ώρες
Διόδια: 30 ευρώ από Αθήνα (στο σύνολο)
Είσοδος Μουσείου Καρδαμύλης: 2 ευρώΑποποίηση:
Τα παραπάνω αποτελούν προτάσεις του Mani Greece. Οι παραπάνω προτάσεις προέρχονται ύστερα από αναζήτηση και δοκιμή της ίδιας της ομάδας Mani Greece. Συχνά μπορεί να προέρχονται και από δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούνται στα social media. Σημειώνεται πως οι παραπάνω προτάσεις, σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν πληρωμένη διαφήμιση αλλά είναι καθαρά βιωματική πρόταση της ομάδας.

Summary
72 ώρες στη Μάνη την Άνοιξη
Article Name
72 ώρες στη Μάνη την Άνοιξη
Description
Η Άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να κάνεις εκδρομές και τριήμερα ταξίδια σε κοντινούς και αγαπημένους προορισμούς.
Author