/

Ξενώνας Petritis: Ένας νέος παραδοσιακός ξενώνας σε περιμένει στο Οίτυλο

16 mins read

Ξενώνας Πετρίτης: Εκεί όπου η παράδοση συναντάει τη μανιάτικη φιλοξενία

Ο ξενώνας Πετρίτης είναι ένα αυθεντικό, πέτρινο αρχοντικό κοντά στην μανιάτικη φύση.

Αυθεντική Εμπειρία

Σου παρέχει μια γεύση από την αυθεντική μανιάτικη εμπειρία και φιλοξενία που σε συνδυασμό με την μαγική ατμόσφαιρα και την αισθητική του θα ζήσεις αξέχαστες βραδιές.

Εκεί που η ιστορία και η παράδοση συναντούν την άγρια και ιδιαίτερη ομορφιά του άνυδρου και βραχώδους τοπίου, εκεί απλώνεται η Μάνη. Είναι εκεί που το βουνό σμίγει με τη θάλασσα κι η ελιά με τα βότανα και τα αγριολούλουδα. Αγέρωχη, ανεξιχνίαστη και εντυπωσιακά γοητευτική, σας περιμένει να την ανακαλύψετε.

Αγναντεύοντας το Κάστρο της Κελεφάς

Εκεί, τoποθετημένος σε ένα από το πιο ιστορικά χωριά της Μέσα Μάνης, το Οίτυλο, ο ξενώνας Πετρίτης αγναντεύει το κάστρο της Κελέφας και τον κόλπο του νέου Οίτυλου από το πιο ψηλό σημείο του χωριού, και μας προσκαλεί να ζήσουμε τη γλυκιά, ανέφελη ζωή όπως οι πραγματικοί ταξιδιώτες.

To πέτρινο αρχοντικό- πρεσβευτής της επιβλητικής μανιάτικης ατμόσφαιρας, δημιουργήθηκε με σεβασμό στα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Αποκλειστικά από φυσικά υλικά…

Χτίστηκε αποκλειστικά από φυσικά υλικά, πέτρα, ξύλο & κεραμίδια παλιά για τη στέγη, για να δημιουργήσει τη θαλπωρή ενός σπιτιού, η οποία συνδυάζεται με τη διακριτική πολυτέλεια ενός παλιού αρχοντικού και όλες τις σύγχρονες ανέσεις. 

Στο παλιό, αγαπημένο κτίσμα του 19ου αιώνα και στο νέο παραδοσιακό μανιάτικο πύργο, 5 μοναδικές σουίτες και 2 υψηλής αισθητικής ευρύχωρα δωμάτια περιμένουν τον επισκέπτη όλο τον χρόνο. 

Πέτρα & Ξύλο

Όπως πολλά παραδοσιακά κτίσματα στη Μάνη, έτσι και εδώ ο κύριος πρωταγωνιστής το ξύλο και η πέτρα, προσδίδουν ατμόσφαιρα παλιών παραμυθιών. Ψηλά και πλούσια ανάκλιντρα, διακριτικός φωτισμός και καλαίσθητη επίπλωση είναι μερικές από τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Στον Κήπο με τη Χαρουπιά

Όσο είστε στον ξενώνα, μη παραλείψετε να βγάλετε φωτογραφίες στον κήπο με τη χαρουπιά, δοκιμάστε τις τοπικές γεύσεις και τον ξυλόφουρνο που εγγυάται ποιότητα και ύστερα θα προτείνετε το Οίτυλο, ένα από τα ιστορικότερα χωριά της Λακωνικής Μάνης, στους φίλους σας.

Άλλωστε, είστε σε υψόμετρο 256 μέτρων, απέναντι από το κάστρο της Κελεφάς, που αγναντεύει τον κόλπο και τη θάλασσα, και το γερακίσιο βλέμμα σας στις φωτογραφίες, είναι αξιοζήλευτο.

Petritis Guest House
Οίτυλο Λακωνίας
Facebook
Instagram