Αυθεντική Τσουχτή Μακαρονάδα: πώς φτιάχνεται

Στη Μάνη, λόγω του τοπίου τα υλικά που διέθεταν ήταν λίγα και περιορισμένα. Για αυτό όλα τα παραδοσιακά φαγητά της Μάνης είναι απλά, με (σχετικά) λίγα υλικά και δεν έχει και τη μεγάλη ποικιλία πιάτων όπως έχουν άλλοι τόποι.

Τα βασικά υλικά που θα βρει κάποιος στη Μανιάτικη κουζίνα είναι το αλεύρι, το λάδι, οι ελιές, το τυρί, το χοιρινό και πολλά μυρωδικά.

Αν δεν είσαι από τη Μάνη, είναι πιθανόν να μην έχεις ξανακούσει το πιάτο που ονομάζεται Τσουχτή μακαρανάδα.

Η μακαρονάδα τσουχτή είναι ένα απλό αλλά ταυτόχρονα πολύ χορταστικό πιάτο.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι λίγα.

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • Αυγά (τηγανητά)
  • Ξηρή μυζήθρα (απαραίτητο)
  • Πιπέρι
  • Βούτυρο (φρέσκο τύπου Κερκύρας)

Η διαδικασία:

Βράζουμε τα μακαρόνια όπως λέει το πακέτο σου και σουρώνουμε. Αφού σουρώσουμε σερβίρουμε στα πιάτα να τα έχουμε έτοιμα.

Ύστερα, σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την ξηρή μυζήθρα που είναι ψιλο – τριμμένη και την ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει. Βάζουμε την καμένη – καβουρδισμένη μυζήθρα πάνω στα πιάτα.

Μετά, τηγανίζουμε το αυγό όπως το θέλουμε και αφού τηγανιστεί το σερβίρουμε πάνω από την καμμένη μυζήθρα (την καμμένη μυζήθρα τη λέμε και κάψιμο). Μετά βάζουμε πιπέρι πάνω στο αυγό και αν θέλουμε πασπαλίζουμε και τριμμένη φρέσκια μυζήθρα.

Summary
Αυθεντική Τσουχτή Μακαρονάδα: πώς φτιάχνεται
Article Name
Αυθεντική Τσουχτή Μακαρονάδα: πώς φτιάχνεται
Description
Στη Μάνη, λόγω του τοπίου τα υλικά που διέθεταν ήταν λίγα και περιορισμένα. Για αυτό όλα τα παραδοσιακά φαγητά της Μάνης είναι απλά, με (σχετικά) λίγα υλικά και δεν έχει και τη μεγάλη ποικιλία πιάτων όπως έχουν άλλοι τόποι.
Author

Μεζεδοπωλείο Ο Πούλος: Μια ακόμη διάκριση για το γραφικό μεζεδοπωλείο της Μάνης

Το χιλιοφωτογραφημένο μεζεδοπωλείο «Ο Πούλος» στην Αρεόπολη, διακρίθηκε ως ένα από τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας για το 2019, ανάμεσα σε...

72 ώρες στη Μάνη την Άνοιξη

Η Άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να κάνεις εκδρομές και τριήμερα ταξίδια σε κοντινούς και αγαπημένους προορισμούς.

Αυθεντική Τσουχτή Μακαρονάδα: πώς φτιάχνεται

Στη Μάνη, λόγω του τοπίου τα υλικά που διέθεταν ήταν λίγα και περιορισμένα. Για αυτό όλα τα παραδοσιακά φαγητά της Μάνης είναι...

11 πράγματα που (ίσως) δεν ήξερες για το Σκουτάρι Λακωνίας

Σκουτάρι Λακωνίας στη Μάνη - μια ανάσα από το Γύθειο Το Σκουτάρι είναι ένα μικρό άλλα όμορφο και πολύ...

Ο απόλυτος οδηγός για το Οίτυλο Μάνης

Το γραφικό χωριό Οίτυλο Tο γραφικό χωριό Οίτυλο, με τα καλοδιατηρημένα λιθόχτιστα σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις παλιές...

10 πληροφορίες για το φραγκόσκυκο που θα πρέπει να ξέρουμε

Μέσα από τη συζήτησή μας για το φραγκόσυκο και τους χυμούς en Mani, συγκεντρώσαμε εδώ τα 10 στοιχεία που πρέπει όλοι μας...
Summary
Αυθεντική Τσουχτή Μακαρονάδα: πώς φτιάχνεται
Article Name
Αυθεντική Τσουχτή Μακαρονάδα: πώς φτιάχνεται
Description
Στη Μάνη, λόγω του τοπίου τα υλικά που διέθεταν ήταν λίγα και περιορισμένα. Για αυτό όλα τα παραδοσιακά φαγητά της Μάνης είναι απλά, με (σχετικά) λίγα υλικά και δεν έχει και τη μεγάλη ποικιλία πιάτων όπως έχουν άλλοι τόποι.
Author